Заместник-министър Русинов участва в заключителната част на форум за практическо обучение на мениджъри

Уроците на живо по мениджмънт са особено полезни в условията на икономическа криза, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов пред участниците в бизнес форума „За Вашия успех – практически опит от топ мениджъри в България“.

Формулата на съвременното управление не може без модерни комуникационни решения, посочи заместник-министърът. Бизнес лидерите отдавна знаят, че интелигентните системи за управление на процесите и ресурсите са разумна инвестиция за осигуряване на ефективност, качество, контрол. В миналото цената на системите за управление обезкуражаваше много компании да ги прилагат. Днес, благодарение на бурното развитие на ИТ индустрията,  бизнесът може да използва отлични решения на добри цени, в резултат на навлизането на отдалечено управление на информационни процеси, каза още Първан Русинов.

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията също има мисия да участва в начертаването на пътя за ефективно управление на инфраструктурата и ресурсите на държавата, така че администрацията да отговаря на очакванията и потребностите на гражданите и бизнеса. Като пример, в изказването на заместник-министъра бяха посочени предстоящите проекти за достъп на граждани и фирми от малки населени места до бърз интернет, които ще помогнат на развиващите се компании в тези места. Те ще могат да се възползват от по-евтината работна ръка, по-изгодни цени на офис и складови площи и в същото време ще бъдат равни с хората от големите градове при дистанционно ползване на административни услуги и при технологично управление на бизнеса.