Заместник-министър Веселин Вучков беше на официално посещение във Франц

Водената от него делегация проведе поредица от срещи, запозна се с организацията на основни структурни звена и на обучението на полицейските служители

Делегация, ръководена от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, бе на официално посещение във Франция, организирано от Посолството на Френската република в София.
В първия ден от посещението, 27 април, беше обсъдено двустранното сътрудничество с представители на кабинета на френския министър на вътрешните работи. Българската делегация се запозна и с организацията на полицейската префектура на Париж.
На втория ден от посещенето пред делегацията бяха представени устройството и дейността на Висшето национално полицейско училище за комисари в гр. Лион, Южна Франция, както и на Департаментната дирекция по обществена сигурност на департамент Рона. Делегацията се срещна и с г-н Реми Ресио от Националната комисия за контрол на проследяванията за целите на сигурността, където се проведоха разговори в продължение на осъществената от г-н Ресио визита в България в края на миналата година.
В последния ден от визитата, 30 април, делегацията проведе срещи в Централната дирекция по обществена сигурност в Париж, както и в Централната дирекция на съдебната полиция на Франция.
Делегацията бе придружавана от комисар Жан-Франсоа Мириге – офицер по сигурността към френското посолство в София.