Заляха с киселина две студентки в Благоевград

sgradaДве студентки бяха залети с киселина тази нощ в Благоевград. Има надежда за възстановяване на очите на по-тежко пострадалото момиче, което е на лечение в болница “Царица Йоанна” в София. Другото момиче е с по-леки наранявания в благоевградката болница. Мотивите все още се изясняват, но според разследващите, най-вероятно става дума за любовна история. Задържани са трима мъже, още двама съучастници се издирват.

Двете студентки се връщали от дискотека. Пред квартирата им ги настигнал непознат мъж и плиснал към тях изгаряща течност. Мария Коемджиева и Христина Колджиева веднага били откарани в Спешния център с поражения по лицата. Христина е по-сериозно пострадала, като е засегнато дясното й око. Засега операция не се налага, казаха лекарите.

Д-р Лилиян Попов – завеждащ “Очно отделение” – МБАЛ-Благоевград: „Изгаряния на прозрачните среди на окото – роговица, конюнктива.“

Репротер: „Има ли опасност за зрението й?“

Д-р Лилиян Попов – завеждащ “Очно отделение” – МБАЛ-Благоевград: „Според мен има реална опасност за зрението, но е възстановимо.”

Мишена на нападателя била 26-годишната Христина. Преди време тя подала в полицията жалба за отправени към нея заплахи от бившия й приятел, казаха разследващите.

Ивайло Филипов – наблюдаващ прокурор: “Вследствие на извършената проверка е написано разпореждане от органите на МВР между лицата да не се саморазправят и спорните между тях въпроси да решават по съответния законов ред”.

Половин час след инцидента полицията задържа трима мъже – единият е от Дупница, другите двама от село Яхиново. Между тях е и вероятният поръчител.

Цветан Цветанов – министър на вътрешните работи: “Много неприятен инцидент. Свързано е с връзка на едно от момичетата с бивш нейн приятел и групата, която е била на дискотека по същото време, на същото място.”

Според криминалистите една от версиите е приключила любовна връзка.

БНТ