Заловени са членовете на престъпна група, извършили касоразбиване в Стара Загора

stara zagoraТримата мъже, които успели да отмъкнат голяма сума пари, са задържани за 72 часа

Служители на ОДМВР-Стара Загора разследвали грабеж от каса на търговски обект в града, за който на 8 декември сигнализирал собственикът. От извършения тогава оглед експертите заключили, че неизвестните са проникнали през прозорец в складовото помещение. Там те разбили металната каса и по данни на потърпевшия отмъкнали близо 165 000 евро, 20 000 лв. и други суми във валута.
По случая веднага било образувано досъдебно производство, а служители на секторите «Борба с организираната престъпност» и «Криминална полиция», заедно с колегите им от районното полицейско управление предприели работа по издирването и залавянето на взломаджиите.
В хода на разследването те изградили версията, че престъплението било предварително планирано и скоро попаднали в дирите на престъпната група. Спецполицаите организирали внимателно полицейската акция и през двата почивни дни в  гр. Лом задържали единия от извършителите  – Г.Е. /45 г./ от Стара Загора. Малко по-късно в дома му  в Казанлък бил заловен 41-годишният И.М., а третият им авер – В.И. /58 г./ бил открит в питейно заведение в Стара Загора. Те са осъждани за различни престъпления от общ характер, в т.ч. и извън страната, допълват от областната дирекция. В домовете им и в жилищата на техни близки са намерени и иззети множество откраднати вещи и предмети.  Установена е съпричастността на тримата и към други престъпления, предстои образуване на досъдебни  производства по чл. 339 и чл. 278а от НК.
С постановление на Районната прокуратура те са задържани за 72 часа, внесено е искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.