Заловени бракониери на язовир Тича и язовир Искър

В ранните часове на деня при акция на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Шумен и служители на РПУ Върбица са заловени бракониери в района на с. Тушовица, край язовир Тича.  Снощи в ИАРА Шумен е подаден сигнал, че група лица пускат мрежи в язовир Тича. На сутринта бракониерите са задържани при излизане от язовира. Иззети са 8 мрежи с обща дължина над 700 м. и 2 гумени лодки. На нарушителите са съставени 2 акта за извършване на стопански риболов без разрешение. Служителите на ИАРА Шумен са успели да върнат количеството уловена риба във водите на язовира. Един от заловените бракониери Елхан Исмаилов от с. Бяла река, само преди няколко дни беше хванат на язовир Тича за нерегламентиран улов. Същият е даден на прокурор.

Сутринта е проведена и акция на язовир Искър от Териториалното звена на ИАРА София. Заловени са 2-ма бракониери в момента на изваждане на мрежи от местността Щъркелово гнездо. Иззети са 3 мрежи с обща дължина над 150 м. и над 11 кг. риба. На бракониерите с инициали Е.В. от гр. Нови Искър и Х.П. от гр. Самоков са съставени 2 акта за нерегламентиран улов и използване на неразрешителни средства за риболов.

От същото място на язовир Искър в събота /20 февруари 2010 г./  са иззети над  200 метра мрежи. Тогава при проверка на Териториалното звена на ИАРА София са открити 4 мрежи с обща дължина над 200 метра на неизвестни извършители.  Мрежите са извадени от язовира и унищожени на брега.