Закопчаха измамника с бебето от Фейсбука

internet2ПЛОВДИВ. МВР успя да спипа за броени дни измамника от Фейсбук. Преди седмица неизвестен мъж пусна снимка на 11-месечно бебе в социалната мрежа и срещу фотоса написа, че детето е болно от левкемия и за лечението му са нужни много пари. Дори посочи банкова сметка в Експресбанк, където добродетели да внасят средства.  Сигнал, че малкият Иван от снимката не е болен, подадоха бдителни читателки на сайта www.bg-mamma.com. Оказа се, че преди време майката на Иван е изпратила същата снимка на детето си в сайт за участие в конкурс за най-красиво бебе. 
Така за броени часове антимафиотите успяха да разберат откъде снимката е качена и да заловят Ивайло Янев в Пловдив. Вчера съдът под тепетата реши варненецът да бъде затворен под домашен арест, докато започне делото срещу него. Магистратите ще го съдят за умишлено престъпление срещу личността, за което се предвижда затвор от 1 до 6 години. Събрани са и доказателства, че през ноември мъжът е въвел във Фейсбук снимките на малкия Иван и сметката за набирането на средства, където вече са преведени 50 лева. Авторът на измамата обаче дори не е успял да ги изтегли. 
Магистратите постановиха Ивайло да бъде поставен под домашен арест, тъй като е наркоман и в момента провежда метадоново лечение. Магистратите не изключиха възможността Янев да е сторил престъплението заради самия себе си, тъй като лечението му струва доста пари. Пред съда варненецът заяви, че съжалява за случилото се и никога не би повторил престъпното си деяние. Той е безработен, с основно образование, и взема дрога от 15-годишен. 
Руси Чернев

в-к Стандарт