Задържаха фалшификатор на банкови карти

kreditna kartaПри проведена специализирана операция на служители от сектор „Борба с организираната престъпност” в Силистра бяха иззети близо 500 бели пластики, предназначени за изработване на неистински банкови карти, съобщиха от МВР.

С постоянна мярка за неотклонение в ареста е задържан 28-годишният Н. И.. Спецполицаите засекли силистренците Н. И. и С. Д. /27 г./ в централната част на града. Двамата носели пакет, в който при проверката били открити 498 бели пластики с магнитна лента, наподобяващи по вид и размер банкови карти, както и устройство за четене на магнитни носители. Сред личните документи и оригиналните банкови карти на Н. И. също били намерени фалшифицирани пластики с магнитна лента. След 24-часовото им задържане, с прокурорско разпореждане мярката за неотклонение на Н. И. е удължена за още 72 часа. По-късно, с разрешение на Силистренския окръжен съд, е извършено претърсване в домовете на Н. И. и на негов «колега» Е. М. /33г./. Оттам са намерени и иззети компютърна конфигурация, микрокамери, платки с монтирана електроника, гнезда за SIM-карти с допълнително вграден лентов кабел, инструмент за фина обработка на пластмаса и метал и профили с неправилна форма.
Само преди десетина дни Варненският апелативен съд постанови ефективни присъди от 2,5 години за Н. И и Е. М., след като през септември 2006 г. антимафиоти от Силистра ги заловиха с голямо количество електронна техника за изработване на фалшиви банкови карти. За подобно престъпление Н. И. е изтърпявал ефективна присъда и в Гърция. В късния следобед вчера Силистренският окръжен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на Н. И. Работата по изясняване и документиране на случая продължава. /БГНЕС