Задържан за побой и кражба на мобилен телефон и 9 лева

побой, младост, задържан

София. За броени дни криминалисти от Седмо РУ задържаха 35-годишен мъж. На 13 октомври около 20 часа в ж.к. “Младост  1” столичанка била нападната от непознат, който й нанесъл побой и отнел мобилен телефон и 9 лева. Задържаният Ф.Х. е известен на полицията за кражби и грабежи. Наложена му е мярка “задържане под стража” за 72 часа.
Кражба на мъжка чанта с 19 000 лева и документи при смяна на спукана гума разкриха криминалисти от Пето РУ. Инцидентът станал в края на август на бул. “Ботевградско шосе” докато столичанин сменял спуканата гума на джип “Крайслер”. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя – В.Й./32 г./. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Седем месечно бебе и по-големите му братчета – на 4 и 5 години са настанени в социални домове. Баща им подал молба в столичното Девето  районно управление, че майката системно ги изоставяла и не полагала никакви грижи за тях. Със случая се заели инспектори от Детска педагогическа стая, а материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура. Майката – 27-годишната М.П. често напускала дома и не се прибирала с дни. Бащата не смогвал да гледа децата и да работи за прехраната. Според него майката проституирала. По-големите братя са настанени в дома за деца в кв.”Драгалевци”, а бебето в дом за Медико-социални грижи. Работата по случая продължава съвместно със социални работници от отдел “Закрила на детето” при дирекция “Социално подпомагане” Връбница.

МВР