Задигнаха имането на човек на Яне

iane ianev 3Бивш седесар и журналист са сред обраните клиенти на денонощния трезор на бул. „Дондуков“ 42. Екс синият активист Николай Гацев, който спря делото за регистрацията на новото СДС заради многото си жалби срещу ръководството на партията, е един от ужилените. Според негови близки Гацев имал два сейфа и бил в отношения със собствениците на трезора от „БМД протекшън“ ООД. Седесарят твърдял, че в едната кутия имал само документи и нотариални актове, а в другата голяма сума в евро. През целия ден обаче Николай Гацев отклоняваше повикванията към мобилния му телефон. Пред приятелите обаче той повтарял само: „Защо не разбиха тази с документите, а тази с парите.“ 
Друг пострадал от наглия грабеж е 45-годишният Мирослав А. Той разказа, че в трезора имал общо 5 сейфа. За радост само една от кутиите му е ограбена. Мирослав научил за инцидента от свой приятел, който минавал по бул. „Дондуков“ точно когато полицаите заграждали с ленти трезора. Спрял да види какво става и когато разбрал за инцидента, веднага звъннал на най-добрия си приятел Мирослав, тъй като знаел, че той си държи имането там. За да помогне на Мирослав, приятелят му дори се съгласил и станал поемно лице на следователите, за да започнат по-бързо огледа.  Сред олекналите с документи са и служител в националното радио и синът му, който е музикант. За „Стандарт“ те разказаха, че в кутиите им имало само документи. „Разбрахме от интернет, че трезорът е разбит“, обясниха мъжете и категорично заявиха, че никой от управата не ги е потърсил, за да ги уведоми. „Можеха апартамента да ми продадат за 5 минути, сега откъде да съм сигурен, че не са сторили нещо лошо с жилището ми“, ядоса се служителят от БНР. 
Цял ден вчера пред трезора идваха един по един всичките останали клиенти, а униформените ги посрещаха със специален списък. Хората казваха номерата на касата си и със затаен дъх очакваха да чуят дали бандитите са отворили техния сейф, или са го пропуснали. „Има Господ. Моят сейф не е разбит“, плачеше от радост възрастна жена, която пазела в трезора парите, които внукът й пращал от чужбина. Други обаче недоверчиво цъкаха с език, обяснявайки, че докато не ги пуснат да видят кой сейф е разбит и кой не е, няма да си тръгнат. „Око да види, ръка да пипне“, категорични бяха клиентите на трезора.

в-к Стандарт