Жизел Бюндхен е най-богата манекенка

Бразилската топ манекенка Жизел Бюндхен за трета поредна година оглави класацията на сп. „Форбс“ на най-скъпоплатените модели в света.

Тя е заработила впечатляващите 25 милиона долара от юни 2008 до юни 2009 г. Жизел обаче също е станала жертва на световната икономическа криза, като е спечелила с 10 милиона долара по-малко от предишната финансова година. 28-годишната кралица на модния подиум все още има доходоносни договори с модните марки „Версаче”, „Диор”, джинсите „Тру рилиджън” и часовниците „Ебел”. Освен това Бюндхен има и своя успешна линия обувки.

На второ място в класацията на „Форбс“ е Хайди Клум с 16 милиона долара. Тя е спечелила с 2 милиона долара повече спрямо предишната финансова година. Германската манекенка води тв предаванията „Джърманис некст топ модел” и „Продежкт рануей” и е лице на марката за бельо „Викториас Сикрет”. Освен това тя е рекламно лице на „Фолксваген”, Ел Джи линия сандали и има собствена линия продукти за кожата.

На трето място е британската манекенка Кейт Мос с 8,5 милиона долара. Тя е спечелила с 1 милион долара повече спрямо предишната финансова година. Тя се радва на успех с модната си линия за британска марка и участва в редица рекламни кампании. Топ пет на най-високо платените манекенки в света допълват Адриана Лима и Дуцен Кроес. /dariknews.bg