Животът е танц на любовта – Човек може да се превърне в песен на любовта

Човек има потенциала, за да се превърне в песен на любовта, но много малко са онези, които трансформират своя потенциал в нещо реално и прекрасно. Хората се раждат и умират, изживяват безличен живот с дълги и неудачни експерименти, които нямат така или иначе край.

Мнозина отиват в храмовете, синагогите и църквите заради страха си, а не заради любовта си. Възрастните го правят често, защото се боят от смъртта. Животът се изплъзва от телата им, надига се огромната пустота на смъртта и те се страхуват. Те се надяват – някой, който мислят, че обитава църквата, да ги защити.

Сега вече те са осъзнали, че не могат да вземат със себе си пари, нито своите приятели; техните семейства също ги изоставят в смъртта. Отчаянието ги кара да се вкопчат в ритуалите и вярванията. Но това става не защото изпитват любов и благодарност. А Бог, роден от страха е фалшив Бог. Истинският Бог е роден от любовта.

Вътрешната алхимия е насочена да ви изведе на пътя на изобилието, достъпно за всички. За да откривате Бога не от страх, а от любов. Когато човек го постигне от любов, той достига необичайно ниво на общуване с Бог и се преобразява. И една минута на такова общуване с Бог ще ви промени напълно.

Наподобяваме на семенца, но ще бъде нещастие, ако умрем неразцъфнали. Трябва да се превърнем в цветя, за да достигнем удовлетворение.

Осъзнайте огромния потенциал от безграничността на възможностите си и висотите, които можете да достигнете; от дълбините, в които можете да проникнете. Вашите висоти са по-високи от Хималаите, а дълбините – по-големи от Тихия океан. И щом го осъзнаете, животът се превръща не в нещо друго, а в благодарност. Дадено ви е така много, вие сте неизчерпаемо богати, но живеете като бедняци и роби.

Трансформирайте усърдно своя потенциал в реалността. За да го направите, е необходимо да вложите всичко от себе си, ако вложите по-малко – няма да има никакъв резултат.