Жената-Риби и мъж-Риби

Знакът на Риби характеризира родените под него с мекота и спокойствие, които поначало се отразяват добре на заобикалящите ги представители от други знаци, но когато са в повече, могат да потискат активността и мотивацията на самите Риби. Затова, в по-лошите случаи, те стават прекалено пасивни, отдават се само на мечтите, които изпълват вътрешния им свят, и лесно стават жертва на алкохол, наркотици и всякакви пристрастия. Но това, както казахме, е краен вариант. В повечето случаи, когато мъж и жена от знака Риби се срещнат, те бързо постигат хармония.
Мъж и жена от този знак, когато ги свързват нежни чувства, трябва винаги да са нащрек и да се пазят най-вече от собствената си природа. Те не бива да забравят колко са склонни да се поддават на фалшиви илюзии, да се самозаблуждават, а също и да се поддават на изкушението да заблуждават другите. Много е възможно всекидневието им да бъде изпъстрено с дребни разправии почти без повод (ако двамата съберат достатъчно енергия за целта), способни са да проявяват раздразнителност, но няма да им бъде трудно да се разбират един друг (такива спънки срещат Близнаци и Стрелец, когато съдбата ги срещне с Риби). Обикновено мъжът-Риби, който се е влюбил в жена от свой знак, изпитва чувството.че най-сетне е успял да доплува до спокойно пристанище в тихи води. Госпожа-Риби също ще изпита усещането, че се реализират съкровените и мечти. Ако прекъснем на тази нота, всичко би напомняло едва ли не божествена хармония, но – нещата не стоят така. Пред господин и госпожа-Риби има много изпитания, докато връзката им се стабилизира. И двамата ще трябва да изтръгнат доста бурени от характерите си като: мързел, отсъствие
на система и порядък както в главите им, така и в стаите, които обитават. Трябва да се преборят със страховете, които достигат до фобии, с неврозите, и на всичко отгоре – със странната слабост да се самоунижават до такава степен, че на другия му става неприятно.