Желева: Всички съмнения за мен и моя съпруг са измислици

Всички съмнения за мен и моя съпруг са измислици. Няма какво да крия. Декларирала съм всичко, което съм трябвало да декларирам. На публичната сцена от 2007 година. Това заяви кандидатът за български еврокомисар Румяна Желева на изслушването й пред депутатите от Европейския парламент. Към нея бе отправен въпрос за конфликт на интереси и некоректна данъчна декларация.
„Не коментирам слухове, които се появяват в пресата и слухове за личния ми живот“, допълни Желева. Румяна Желева каза още, че се е подготвила папка с официални документи за финансовото си състояние. „В България имаме финансови институции, които контролират всичко. Те провеждат финансов одит, за да се осигури стандарт на прозрачност“, изтъкна тя.

„Не знам какво ви дава основания да ми задавате такива въпроси. Готова съм отново и отново да отговарям на тях, въпреки че не това е същността на дебата днес“, допълни Желева.

Ще направя предложение за създаване на Европейски доброволен корпус, заяви  по-рано кандидатът за български еврокомисар Румяна Желева по време на изслушването.

/КРОСС/