Емануил Йорданов: Има общо между убийствата на Боби Цанков и Антон Милтенов-Клюна

Бившия министър на вътрешните работи от кабинета на Иван Костов Емануил Йорданов смята, че убийствата на Боби Цанков и Антон Милтенов-Клюна си приличат.

„Общото е това, че и двете убийства станаха в центъра на София и то във време от деня, в кето трудно става придвижването в столицата…Боби Цанков е разстрелян от професионалисти. Това е безупречно подготвено убийство, едва ли аматьор би го направил на такова място и по това време на деня”, каза пред PRO.BG бившият вътрешен министър. Въпреки това обаче, Емануил Йорданов смята, че убийството на радиоводещия, се преекспонира. Той припомни знаковите убийства през последните години, с които и започна мандатът на тройната коалиция. „7 или 8 са убийствата при предишното правителство. Пръвото беше на Клюна, който, знаете беше свързан с Боби Цанков. Последваха го Георги Илиев, Шинка Манова, Емил Кюлев. Боби Цанков не за първи път става мишена, това, че се случи точно сега, е чиста случайност, защото той можеше да бъде убит при първия взрив в дома му преди време”, допълни адвокат Йорданов.
Все пак бившият министър на вътрешните работи призна, че ако в момента той разследваше убийството на радиоводещия, щеше да работи по две основни версии: за измамите, които е извършил и за контактите му с подземния свят. „Над 1000 души е измамил за доста големи суми, а контактите му с подземния свят също са безспорни”, допълни Емануил Йорданов.Той даде висока оценка на синхрона полиция-прокуратура и усилията на МВР през последния месец. „Мога само да завиждам на вътрешния министър Цветан Цветанов за доброто му взаимодейсдтвие с прокуратурата, аз нямах такова взаимодействие по мое време”, допълни с усмивка бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. /БГНЕС