Един от „наглите“ оказал съпротива

По време на спецакцията „Наглите“ 2 рано тази сутрин при претърсването на една от къщите едно от лицата е оказало съпротива и един от баретите е прострелян в ръката и отведен в болница.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че четири души са задържани. По думите му, това са и планираните лица и адресите, които е трябвало да бъдат обезпечени днес сутринта. Има една къща, която е ползвана като база и една гаражна клетка, която е използвана като междинна фаза преди да бъдат транспортирани похитените, обясни Цветанов. Той добави още, че обектите са на територията на София.
БГНЕС припомня, че специализирана полицейска операция под кодовото наименование „Наглите 2” започна рано тази сутрин на територията на София. Тя е продължение на реализираната на 17 декември операция “Наглите” и се осъществява под наблюдението на прокуратурата. Първата операция „Наглите“ бе проведена миналия четвъртък. Тогава при операцията на МВР под кодовото име „Наглите“ бяха арестувани 25 арестувани лица в София, Велико Търново и Монтана. След задържането им вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че арестуваните са заподозрени в извършването на по-голяма част от дръзките отвличания в страната през последните няколко години. „Със стила и метода на работа при отвличания тази престъпна група е най-основната и за нас тя е водеща при отвличанията. Идеолозите на групата са задържани“, каза още министър Цветанов. Петима от тях и в момента се намират в ареста. На 19 декември Софийски градски съд /СГС/ наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на петима души от разкрита група за извършване на отвличания – Прокоп Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера, Любомир Симеонов-Гребеца и Даниел Димитров-Релето. До момента разследващите са открили три къщи, в които са държани пленници на „Наглите“. Едната е на около 50 километра от София и се намира в село Гоз, близо до Брезник. /БГНЕС