Евтини пластични операции

Намалени тарифи за много видове пластични операции предлагат в Италия отскоро. По този начин изгодните операции за увеличаване на бюста или за поправка на скулите и клепачите, които се правят на Ботуша, отказват италианците да пътуват в чужбина.

Списъците с резервации за пластични операции в Италия вече са изпълнени с кандидати, така че конкуренцията сред хирурзите тече с пълна сила. Те предлагат все нови методи, включително и използване на стволови клетки, за да се избегне оставянето на белези по тялото на клиента.

Според вестник „Стампа“ вече е приключила ерата на „художествената“ пластична хихургия и е настъпила тази на „индустриалната“ хирургия, която предлага интервенции като на монтажна лента във фабрика.

Средно с 40 на сто са спаднали цените на пластичните операции на национално ниво. Ако по-рано увеличаване на бюста вървеше по 5000 евро, сега се прави и за 4000. Интервенция върху клепачите може да се направи и за 2000 евро, а не за 3000, както беше преди.

Новите по-ниски цени биват гарантирани не за сметка на качеството, а с по-ефикасната организация, твърдят в италианското Дружество на пластичните хирурзи. Специални фирми вече набират кандидатите за определен вид операции, например за силиконов бюст, след което са наемат операционни зали в клиники за извършването им. Там те биват реализирани на „монтажен принцип“ от един хирург, който е специализиран само в това. По този начин се плаща много по-малко, отколкото ако операцията се направи в частна клиника от светило в пластичната хирургия, който се занимава и с друг вид операции.

През миналата година в Италия са били направени 400 000 пластични операции, което е със 7 на сто повече от 2007 г. /ProntoSofia