Евдокия Манева ще участва във връчването на Националната награда за природозащита на името на Мими Праматарова

Заместник-министър Евдокия Манева ще участва във връчването на Националната награда за природозащита на името на Мими Праматарова.
Събитието се организира по повод 5 юни – Световния ден за опазване на околната среда. То ще се състои на 4 юни, петък, от 15 часа, в залата на Столичния куклен театър, ул. „Гурко” 14.
Националната награда за природозащита се връчва за пети пореден път. Традиционно организатори са Националният доверителен екофонд, Национален парк „Рила” и сдружение „Екологичен форум”. Събитието е под патронажа на Зорка Първанова. Тазгодишният конкурс е за съчинение на тема „Биле лековито – в стъкленица скрито”.
През петте години на конкурса със свои произведения са участвали над 300 ученици от 16 до 18 години от над 50 общини в цялата страна. Наградите са спечелени от ученици от различни краища на България – Дупница, Стара Загора, Севлиево, Смолян, Монтана, Гоце Делчев, София, Пловдив, Дебелец, Пазарджик, Ракитово, Благоевград, Горна Оряховица, Силистра и др.
Мими Праматарова е първият директор на Национален парк „Рила”. След ранната й кончина нейното име се превръща в един от символите на опазването на дивата природа на България.