ЕВГЕНИ

Значение и произход на името: благороден (от гръцки).

Характер и съдба: Евгени е нервен и сантиментален, твърде взискателен и към себе си, и към другите, със слаба воля и избухлив характер. Нерешителен и неуверен в себе си, но много се старае да го прикрие, като се преструва на лекомислен или равнодушен. Истинските си чувства най-често таи дълбоко в душата си. Има силно развита интуиция. Изглежда така, сякаш дреме, потънал в някакъв собствен свят, но всъщност забелязва всичко наоколо.

Евгени се труди честно, но работата не го завладява изцяло и вътрешно той просто чака тя по-бързо

да свърши. Дразнят го всички трудности и препятствия по пътя към целта, той не умее и не желае да ги преодолява. Не е лишен от честолюбие и не би пропуснал възможността да се издигне в кариерата, още повече, ако това ще увеличи благосъстоянието му. Най-сполучлив е изборът на професия в областта на техниката, той става добър инженер, конструктор, програмист.

Евгени е дружелюбен и има чувство за хумор. Понякога в яда си може незаслужено да обиди някого, дори свой приятел. Общо взето, не е много контактен и не се сближава особено с околните. С жените винаги се държи коректно, галантно и има голям успех сред тях. Понякога е разочарован от брака си, но никога няма да стане инициатор за развод. Не понася кавги и скандали, пасивен е в това отношение. Може да наруши съпружеската вярност и смята това за естествено, но самият той е много ревнив.

Особености на общуването с него: нерядко урав-новесеността на Евгени позволява на околните лесно да го убедят в своето мнение, което може погрешно да бъде изтълкувано като слабохарактерност. Нещата изобщо не стоят така и грешката бързо се изяснява, когато бъдат засегнати интересите на Евгени. Ако влезете в конфронтация с него, ще се сблъскате не толкова с някакви решителни действия, колкото с неизчерпаемите му запаси от ирония.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Риби. Планета: Венера. Цвят на името: бледосин. Камък-талисман: перли. Растение: незабравка. Животно: бисерна мида. Щастлив ден: четвъртък.

Имен ден: 24 декември – Прп. мчца Евгения; Мчк. Прот; Преп. Николай воин Български (Бъдни вечер).