Душевни болести

душевни болестиТова е обсебване от нисши духове. Когато влязат в човека нисши духове, става повреждане на ума и умът не функционира правилно. Това не е умопобъркване. Умопобъркване няма. Чувствителността му много се е усилила и възприема разни мисли отвсякъде. Един му говори едно, друг му говори друго и той мисли, че това се отнася до него. Това е под влияние на разни същества. Това става по няколко причини. Една причина е дисхармонията, стълкновението между ума и сърцето, между мислите и чувствата.

Да прекара през есента на висока планина. Високата планина укрепва, лекува, тонира нервната система. Да прави през лятото обливни бани със слънчева вода. Да употребява чеснов лук счукан и смесен с чисто сурово дървено масло. Това действува хубаво.

Освен това, може да се употреби и следният духовен метод: група от 6 – 7 души да практикуват пълен пост 7 дни за болния, като ядат само всяка вечер. Обаче вън от групата никой да не знае за нейното съществуване и за нейната работа. Нито и самият болен. Инак се губи силата. Между членовете на групата да има пълна хармония.