ДСБ поиска Борисов да оттегли подкрепата си за Плугчиева

Премиерът Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за кандидатурата на Меглена Плугчиева за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие заради това, че предишното управление, в което тя беше вицепремиер, е криело кореспонденция с Брюксел. За това настояха от ДСБ след редовно заседание на своето ръководство.

Според Демократи за силна България има конкретни хора, които са отговорни за проблемите със скритите писма от Европейската комисия.Миглена Плугчиева носи конкретна отговорност заради това, че между ЕК и България се създава подобно напрежение, посочи зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Тъмносините настояват за спешни промени в администрацията, за да бъде отпушена задънената улица за европарите у нас.

Тъмносините изразиха готовност да подкрепят промените в правителството на ГЕРБ при гласуването им в сряда.

Министрите на околната среда и водите и на финансите от предишното правителство, както и бившият премиер Сергей Станишев умишлено са саботирали дейността на държавата и са укривали кореспонденция с Брюксел за нарушения по проекти за околната среда и по ИСПА. Това съобщи премиерът Бойко Борисов вчера на брифинг в Министверството на околната среда и водите (МОСВ). Писма от Брюксел са се укривали от февруари миналата година насам и в тях Европейската комисия е предупредила да спре да се краде по европроектите. Министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на финансите Симеон Дянков са открили писма от Брюксел още от февруари миналата година, които не са завеждани в администрацията и са укривани. От Брюксел са поискали пълна проверка на всички проекти и промяна на правилата, напомнили са с ново писмо през юни, а през юли от кабинета „Станишев“ са отговорили формално, че ще предприемат мерки, но не са го направили./DarikNews/