ДСБ: Доган подава ръка за пазарлък с ГЕРБ

boiko4С лансираното за пореден път намерение за оттегляне от лидерския пост в ДПС Ахмед Доган даде заявка за начало на пазарлък с ГЕРБ срещу имунитет от преследване. Така коментираха от „Демократи за силна България“ думите на лидера на движението от събота, че „е време да се раздели с рожбата си“. Това стана ясно след заседание на Националното ръководство на тъмносините.

Според ДСБ Ахмед Доган подава ръка под масата към ГЕРБ за защита на икономическите интереси на движението и отправя намек за възможна подкрепа в по-трудни времена.

Думите на ДПС лидера, че пътят на ЕС минава през Чанаккале от ДСБ тълкуват като заявен приоритет на Доган – влизането на Турция в ЕС.

„Нито дума нямаше за българския национален интерес в речта на лидера на движението от събота“, посочи Радан Кънев от националното ръководство на партията.

Тъмносините няма да подкрепят промените в закона за електронните съобщения, с които, според тях, би се създало внушението, че всеки български гражданин е следен заради възможността, която се дава да съществува непрекъсната интерфейс връзка между операторите на интернет услуги и органите на МВР. ДСБ ще инициира разговори с ГЕРБ в търсене на ясни гаранции, че тези текстове ще бъдат променени преди първото им гласуване в пленарната зала./dariknews/