До 12 юни т.г. трябва да бъде завършен строежа на пътен възел Драгалевци в София

До 12 юни т.г. трябва да бъде завършен строежа на пътен възел Драгалевци в София. Това стана ясно по време на посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и кмета на София Йорданка Фандъкова на строежа на Южната дъга на Софийския околовръстен път.

Министър Плевнелиев обясни, че първоначално проектът е трябвало да приключи началото на 2011 г., но след като са прецизирани сроковете за изграждане на съоръжението то трябва да бъде готово до 12 юни тази година. Дори днес е станало ясно, след последна актуализация на строителните дейности, че може да влезе в експлоатация още на 8 или 9 юни т.г. Направени са графици, които показват на всеки 3 седмици какво ще се променя, каза още министър Плевнелиев.

Министърът посочи, че строителят „ГБС“ е направил 4 % (четири процента) отстъпка от цената на обекта и е поел препроектирането и реорганизирането на строежа на пътния възел. До момента са разплатени 9.5 млн. лв.

Министър Плевнелиев посочи още, че отчуждителните процедури за новия участък от южната дъга на Околовръстния път от “Симеоновско шосе” до “Младост” 4 ще бъдат ускорени.