Доверете се на своето първо възприятие

knigiКогато получавате интуитивно възприятие за себе си или ли­цето, чието енергийно поле тълкувате, внимавайте за всеки образ, който изниква в съзнанието ви. Повечето хора търсят успокоение, а не здравен съвет, защото обикновено очакват сигурност от бъдещето и се страхуват от неизвестността. Така може да се изкушите и да отминете някой обезпокоителен образ, който не отговаря на желанията ви или на тези на човека, когото преглеждате. Повечето хора, които идват при мен за мнение, вече инстинктивно са почувствали, че нещо със здравето им не е наред, но се надяват да дам друго обяснение на техните съмнения, например очакват да им кажа: „Намирате се в период на естествена промяна в организма, но физически няма причини за безпокойство“. Важно е обаче на хората да се казва истината, а не това, което искат да чуят. Многократно ми се е налагало да повтарям отново и отново неблагоприятна интуитивна диагноза пред хора, търсещи помощта ми. Техните интуитивни способности заслужават не по-малко доверие от моите; тези хора знаят, че са болни. Но тъй като не изпитвам техния страх, моята интуиция тълкува данните им по-обективно.

Хората трябва да осъзнаят страха си и да се изправят сре­щу него. Да вземем за пример мъжа, „прострелян в сърцето“. Струвало му се, че е по-безопасно да не се противопоставя на невярната си съпруга само заради своите подозрения. Вместо да довери на вътрешното си чувство, той насочил обидата и гнева си към тялото си, които в крайна сметка се проявили като  болка в гърдите. Неговото тяло и дух се мъчели да го разбудят за необходимостта да се заеме с изневярата на съпругата си, но както много други хора, се надявал, че ако си затваря очите, нещата ще се оправят. Неговото тяло обаче, разкри, че истинската цена на този „безопасен“ подход е здравето му. Исто­рията на този мъж показва колко силни всъщност са интуитивните усещания и как успяват да ни накарат да превъзмогнем ограниченията на предубежденията и ни подтикват да вземем мерки за здравето си.

В живота понякога има много страдания и трябва да сме достатъчно силни в духовно отношение, за да ги понесем. Ние в Западния свят често си представяме погрешно Божия проми­съл за нас и очакваме да живеем в удобства и безгрижие. Измер­ваме намесата на Бога в нашия живот според благосъстоянието ни, вярваме, че Бог е с нас, когато молитвите ни са чути. Но ни­то Бог, нито Буда, нито който и да е друг духовен водач не одобрява безметежния живот и не го обещава. Духовните учения ни насърчават да се развиваме, въпреки страданията, тъй като точно те са нашите духовни уроци. Ако развием интуитивните си способности, ще прозрем по-ясно поуката в наши­те преживявания.