Днес в Мивистерството на културата се проведе първото заседание на Организациония комитет

Днес в Министерството на културата се проведе първото заседание на организационния комитет за подготовката и провеждането на X-тия юбилеен национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2010”.
Заседанието беше открито от министъра на културата Вежди Рашидов, който е и председател на Организационния комитет. Той посочи, че това изключително голямо събитие в областта на опазването, съхраняването и популяризирането на българския фолклор ще покаже пред многохилядната публика богатото наследство на България.
В заседанието участваха началникът на кабинета на министъра на културата Ива Петрони, зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев, главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов, зам.-областният управител на София – област Росица Иванова, кметът на община Копривщица Любомир Цеков, представители на министерства и на Българска национална телевизия.
Беше приет Статут на събора, който тази година ще се проведе на 6, 7 и 8 август в местността „Войводенец”. Кметът на община Копривщица Любомир Цеков предостави информация за хода на подготовката на събора.
„Копривщица 2010” се организира за над 10 000 участници от различни краища на страната, българи, живеещи в чужбина, както и чужди граждани, изпълнители на български фолклор.