Дки-кц “Двореца” в балчик да се превърне в място за постоянен обмен на млади творци от всички страни в Югоизточна Европа,предлагат В. Рашидов и К. Хунор

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна в Букурещ с министъра на културата и културното наследство на Румъния Келемен Хунор. По време на разговора, на който присъства и зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев, беше обсъдено развитието на сътрудничеството в областта на културата между двете страни, както и активизиране на контактите в областта на театъра и киното.

Двамата министри се обединиха около идеята Държавен културен институт – Културен център „Двореца” в Балчик да стане място за постоянен обмен на млади творци от всички страни в региона. Предвижда се първата проява да бъде среща на млади поети и книгоиздатели от държавите от Югоизточна Европа.

На 3 март вечерта министър Вежди Рашидов и румънският му колега Келемен Хунор приветстваха многобройните гости на приема за Националния ни празник, даден от българския посланик Валентин Радомирски в салоните на Мраморната зала в Централния военен клуб в Букурещ.

За срещата на министър Вежди Рашидов и министър Хунор можете да прочетете и на сайта на румънското Министерство на културата и културното наследство.