Диор и Ланвен откриха нови хоризонти пред мъжката мода

Законодателите на модата Диор и Ланвен откриха нови хоризонти пред мъжката мода на Парижката седмица на модата, освобождавайки мъжете от стриктните кодове за обличане и модни униформи, предаде АФП.

33-годишният белгийски дизайнер на Диор, Крис ван Аш, с колекция, която поставя точка на стила на къщата за мъжка мода през цялото десетилетие – тесни панталони и костюми, които създадоха световно увлечение по момчешките силуети, често с неясен пол. Той се придържа към иконичното черно и бяло на къщата, понякога добавяйки бежово и кафяво, но отряза ръкавите на саката, хвърлени върху по-дълги връхни дрехи. Той избра и модели с мускули и физика, скъсвайки с тънките, често двуполови мъжки модели, предпочитани от предшественика му в Диор Хеди Слиман.

След края на шоуто, самият Лагерфелд го определи като „много красиво“ и „много изтънчено“. В модната къща на Ланвен, акцентът също попадаше върху модерното и удобното. „Тази колекция е против униформите“, заяви главният дизайнер на къщата Лукас Осендрийвер. „Преди изследвахме мекотата, тази колекция е по-драматична. Този път се вдъхновихме от улицата, виждайки какво мъжете искат да носят.“ Повечето модели бяха в тъмни цветове, включвайки модели от син бизнес костюм, до безръкавни якета. /БГНЕС