Димо Гяуров е новият председател на ПК за борба с корупцията

dimo giaurovНовият председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика е депутатът от Синята Коалиция Димо Гяуров. Това обяви днес от трибуната на Народното събрание зам.-председателят Лъчезар Иванов, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.

Той обяви също, че Атанас Семов е освободен от поста си заместник-председател на парламента предсрочно във връзка с прекратяване съществуването на ПГ на РЗС и в изпълнение на Правилника за организация и дейността на НС. Яне Янев също е освободен като председател и член на Комисията за борба с корупцията, както освобождава и мястото си в Комисията за контрол на ДАНС. Лъчезар Иванов обяви още, че Димитър Чукарски освобождава поста си като председател на Външната комисия, Тодор Великов като зам.-председател на социалната комисия и Марио Тагарински като зам.-председател на енергийната комисия. Постовете си като членове на постоянни международни делегации губят Атанас Семов, Марио Тагарински и Цветан Цветанов – всички от бившата ПГ на РЗС.
Лъчезар Иванов направи съобщение и за освобождаване на народни представители от Коалиция за България от ръководствата на комисии по тяхно желание, което по правилника на НС не се обсъжда. Това са народните представители Ангел Найденов, Любен Корнезов, Румен Петков, Румен Овчаров, Петър Мутафчиев, Евгений Желев и Меглена Плугчиева. /БГНЕС