ДИМИТЪР

Значение и произход на името: посветен на Де-метра – богинята на плодородието (от гръцки).

Характер и съдба: Димитър е обаятелен, смел и жесток. Обидите и несправедливостите го вбесяват и го карат да се нахвърли на виновника, без да мисли за поледиците, за което често си плаща скъпо. Приятелството с него е трудно, той е горделив, стреми се винаги и във всичко да е ненадминат. Но въпреки това има много приятели, които са му верни, както и той на тях.

Димитър притежава студен аналитичен ум и си прави изводи, след като подробно проучи ситуацията. Ръководи се от логиката, но донякъде му липсва дипломатичност. Предпочита принципа „всичко или нищо“.

Той е настойчив, изобретателен, не се страхува от работа. Колегите му го ценят заради общителността и способността леко да преживява неуспехите. В крайна сметка Димитър се издига в служебната йерархия, като преуспява най-много в професиите, изискващи контакт с хора. Активността, темпераментът и упоритият волеви характер му помагат да пробие в шоу-бизнеса, политиката, търговията. Той е практичен, знае цената на парите, може да бъде ръководител. От дете е свикнал на дисциплина и я изисква и от другите.

Димитър обожава уюта, комфорта, разнообразните удоволствия, красивите жени. Много е влюбчив, нерядко има повторни бракове. Дори в зряла възраст майка му има голямо влияние над него.

Особености на общуването с него: Димитър често е несдържан в разговор, но след конфликта бързо се успокоява и не таи дълго злоба. В съвместните начинания той поставя на първо място не изгодата, а искрените приятелски отношения. Ако започвате някакъв общ проект, постарайте се да не го обсъждате дълго с него, защото Димитър понякога е толкова погълнат от процеса на обсъждане, че накрая не остава време за самата работа. Впрочем, когато обсъждането приключи и сроковете са определени, той ще работи за трима, само и само да не подведе партньора си.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Скорпион. Планета: Сатурн. Цвят на името: пурпурен. Камък-талисман: черен и огнен опал. Растение: хризантема. Животно: морж. Щастлив ден: вторник.

Имен ден: 26 октомври – Вмчк. Димитрий Со-лунски-Мироточец (Димитровден).