Диети по време на менопауза

– Яжте плодове, не соковете им
Това правило е важно от гледна точка на погълнатите калории. Когато изядете плода, калориите са по-малко, отколкото когато си направите сок от него.
– Забравете за кравайчетата, бисквитите и бонбоните – освен, че не са в полза на здравето, те вредят и на фигурата. Тяхната употреба не е препоръчителна по принцип, но при менопаузата вредата става още по-очевидна.
– 90% диета и 10% упражнения – смъкването на килограми с упражнения е свързано с много усилия. За да отслабнете с 1 килограм трябва да вървите 64 километра. Упражненията са важни за здравето, но щом става въпрос за диета е по-добре да наблегнете на хранителния режим.
Не подценявайте диетите – с напредването на възрастта смъкването на килограмите става все по-трудно – метаболизмът се забавя и организмът не може да се справи с натрупваните килограми толкова бързо, както на 20 години. Затова вместо да се чудите защо напълнявате, минете на подходяща за вас диета и я спазвайте, за да не останете неприятно изненадани.
– Динята е изненадващо неподходящ плод – колкото и да е странно е така – дори и да изядете няколко дини все още не се чувствате сити. Дините са много богати на захар и се смилат бързо, затова не можете да се наядете с тях. Но захарта определено не е начинът на свалите килограми, ето защо динята влиза в категорията на забранените храни. /figurata.com