Джузепе Заноти – обувки за всеки

„Модата вече не е еднозначна, индивидуалностите имат свой собствен стил, обединяването им създава тенденции. В моите колекции противоречивите теми са разработени съвместно, но са съобразени с индивидуалните нужди и търсения. Както в музикалната плейлиста различните мелодии са обединени в една обща хармония, така и в работата си, аз възприемам различните теми като различни музикални парчета, които умело сливам в едно. Това е моята скрита формула за успех“, споделя екстравагнатният дизайнер на аксесоари Джузепе Заноти.

Африка или Новото етно

Изчистен дизайн и ултра шикозни материали – това са основните елементи, които определят обувките от тази тема. Необработена телешка кожа, текстилни покрития и пясъчни тонове са характерните белези на моделите от серията. Висококачестявените подметки са в естествени, камилски нюанси, без обшивки и лепене. В някои от тях има никел, който придава урбанистично и свежо излъчване.

Джузепе Заноти  - екстравагантност за всеки вкусДжузепе Заноти  - екстравагантност за всеки вкус

Забавно приключение

Провокация в тази серия е използването на естествен корк. Десените са метализирани, сатенизирани или в златните оттенъци на змийска кожа. При част от моделите преобладава цветната кожа, мекият велур и ивиците.

Джузепе Заноти  - екстравагантност за всеки вкусДжузепе Заноти  - екстравагантност за всеки вкус

Лукс и R&B

Моделите от тази тема обединяват стила на 70-те години на 20 век, очарованието на Бионсе и пъстротата на графитите. “Акробатичните” материи като фино обработена кожа, копринено-сатенени съчетания и меки, “огледални” покрития създават шикозна и секси визия. Екстравагантността е подсилена от наситени флуоресцентни цветове, в комбинация с нежни млечни тонове.

Джузепе Заноти  - екстравагантност за всеки вкус

Четете още във fashion.bg