Джими Хендрикс убит от мениджъра си?

Легендарният рокмузикант Джими Хендрикс е убит от мениджъра си заради застрахователна измама, твърди бивш член на неговия технически персонал в книга, съобщи в. „Мейл он сънди“.

Хендрикс умира на 27 години през септември 1970 г. в лондонски хотел. Той е намерен задавен след повръщане. Точните обстоятелства около смъртта му, обаче, остават неясни.

Джеймс Тапи Райт, който бил технически сътрудник за турнетата на Джими Хендрикс, твърди, че неговият мениджър Майкъл Джефри е признал как го е убил. Джефри разказал за престъплението си, когато се напил една година след смъртта на музиканта.

Според Райт, Джефри се притеснявал, че Хендрикс се готви да си ангажира друг мениджър, когато договорът им свърши в края на годината. Той отишъл в хотелската стая и натъпкал музиканта с хапчета и вино.

Райт пише, че Джефри му е разказал как е направил застраховка живот на Джими Хендрикс за 2 милиона щатски долара, като той самият бил бенефициент.

Официалната причина за смъртта на Джими Хeндрикс била „интоксикация с барбитурати и вдишване на повръщано“. Това било много важно за Джефри, защото при самоубийство застрахователите нямало да платят.

Джон Банистър, лекарят, който се опитал да съживи Хендрикс в болницата, пише, че е той е миришел на червено вино, и че музикантът се е задушил, когато го е повърнал. В кръвта на Джими Хендрикс, обаче, било открито много малко количество алкохол.

Майкъл Джефри умира в самолетна катастрофа три години след Джими Хендрикс.

Книгата „Помощник на рокмузикант“ („Rock Roadie“) ще излезе в продажба през юни. Тя разказва за живота на Райт с различни рок звезди през 60-те години на миналия век. Сред тях са Тина Търнър и Елвис Пресли. /actualno.com