Детският център в Ивайловград отбеляза 40-годишнина

deca440-години от създаването си чества Детският център на граничната община  Ивайловград със свои химн, знаме  и лого. Техни автори са ученици от школите, създадени по проект с европейско финансиране, реализиран от детския комплекс.

„Аз съм тук, за да знам и мога“ – проект с това мото реализира тази година детският комплекс на Ивайловград по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Целогодишна програма разнообрази свободното време на учениците в града, които участваха в танцов мажоретен състав, фолклорни и спортни групи и дори фанфарен оркестър към училище „Христо Ботев“, партньор по проекта.

Нови народни носии, танцови костюми, спортни екипи и костюми за оркестъра обогатиха гардероба на детския комплекс. Танцовият състав „Лютица“ завоюва първото място в Десетия национален конкурс „Южни слънца“ както и в Първия европейски шампионат по фолклор „Еврофолк„. За 40 ученици в защитена местност „Дупката“ бе организирано зелено училище. Това са част от резултатите по проекта, с които детския център на Ивайловград се гордее./dariknews/