Демонтажни работи в частен дом

Ако ви предстои да извършвате демонтаж на частен дом, то главното преимущество на този процес пред всички останали видове разрушаване е нуждата от абсолютния минимум на разрешителната документация, която се изисква за това. Клиента е достатъчно да предяви «Документ за право на собственост» на дадената сграда (а специалистите трябва да разполагат с копие на този документ). При започване на демонтаж на дадена сграда не се изискват никакви допълнителни разрешения, освен уведомление за временно изключване на всички комуникации за разрешение за превоз на тежка техника (ако е необходима такава да се използва на обекта). Също за професионалният демонтаж и безопасното отстраняване на сградата трябва да е напълно празна. В сграда не трябва да има допълнителни отпадъци или мебели. Фирмата която извършва с демонтаж на частно жилище трябва да се наеме и изхвърляне на стари мебели от него за да го разчити до ниво голи стени. При което може да организира цялостното нарязване и демонтаж на сградата.

Ако събарянето подлежи да бъде извършено на кирпичена или каменна сграда, то при разрушаването се изисква да се използва специална технология чрез диамантено режещ инструмент. На практика диаманта се явява най-твърдия от известните в природата материали и най-добре участва при обработката на другите минерали. Впрочем, при разбиване на бетон и камък използването на природна диамантина не е изгодно, за това в качеството си на абразиви се използват изкуствени диамантини. В строителството широко се използват режещи диамантени инструменти, такива като: фреза, абразивни кръгове и коронки в зависимост от конструкцията се избира тяхната специална заготовка и закалена стомана, като на работния ръб се нанася диамантено покритие. Диамантеният режещ инструмент може точно и акуратно да се използва за обработка на естествен камък, гранит и мрамор, като след това тези детайли се използват за облицовка в строителството.

Качествения и грамотно проведения  демонтаж на сграда позволява да се направи икономия на средства при последващото строителство. С диамантените инструменти може бързо и акуратно да се извърши събаряне на сграда, разрушаване на зидария – кирпичена или тухлена,  като се спести на този етап от разходи за тежка техника и излишно количество ръчен труд. При демонтажа на сгради с особена сложност, по правило се изисква специална технология: като отначало се разпокрива покрива, а после се разрушават стените.