Девет полицаи от ОДМВР-Добрич бяха наградени със заповед на министър Цветан Цветанов

Днес областната дирекция напарави отчет за дейността си през изминалата година

През 2009 г. на територията на Добрич са регистрирани 3023 криминални престъпления, разкрити са 1649. Установени са 1467 извършители на криминални престъпления. Три от четири станали през миналия период убийства също са разкрити. В отчета бе посочено още, че от регистрираните 96 грабежи – 39 са разкрити; от 1402 кражби на имущество – разкритите са 571 кражби, а от 281 икономически престъпления – 180 също са разкрити.
Данните са от отчета на ОДМВР-Добрич за извършеното през изминалата година. На него присъства директорът на ГД”Охранителна полиция” комисар Милчо Енев, който изведе пред състава на ОДМВР-Добрич основните приоритети за МВР – влизането на страната в Шенгенското пространство, предстоящата паспортизация, разкриването на престъпления, свързани с източването на пари от Европейските фондове.
Отчетът бе добър повод директорът на ОД МВР – Добрич комисар Стефан Йончев да обяви и връчи почетни знаци и отличия на девет полицаи от дирекцията – наградите са от министър Цветан Цветанов и са за постигнати високи постижения в работата.