Дева (24 август – 23 септември) Хороскоп

Елемент – земя

Характер –  подвижен, земен, женски

Управляваща планета – Меркурий

Любима фраза – „Аз анализирам!“

Подходящи камъни – сапфир, ахат, топаз, нефрит, смарагд

Щастливи числа –   6, 12, 20, 27 
Положителни черти – разумни, спокойни, интелигентни, практични

Отрицателни черти – студени, дребнави, критични, суетни

Деви са родените между  24 август и 23 септември и заедно със зодиите Телец и Козирог са земни знаци, на които влияе планетата Меркурий.

 

Много се говори за Девите, но рядко хората се доближават до истината. Те са много отговорни, здравомислещи и интелигентни хора. Винаги можете да разчитате на тях, не предават приятелите си и ги подкрепят до последно. Трудно показват чувствата си, но пък са много чувствителни.

Девата е много спестовна, държи нещата и да са в ред и обича да организира. Това се дължи и на голямото им трудолюбие и като знаят как са изкарали всеки лев, трудно се разделят с него. Винаги си намират какво да правят, не обичат да стоят без работа. Изпипват нещата, затова понякога са доста пипкави и мудни. Това ги бави в действията им, но пък е гаранция, че ще направят всичко както трябва.

 

Критични са към хората около тях и обичат да правят забележки, което не се харесва на всички и затова имат неприятели. Обичат и в личния живот и нещата, които притежават да са им подредени, всичко си има място и трябва да си стои там. Не обичат да закъсняват, нито да чакат другите.

 

Слабост при тях е, че имат доста крехко здраве и доста често се случва да ги спохождат болести. Те са леки и бързо отминават, но не е приятно често да се боледува. Затова трябва да полагат повече грижи за себе си, като се хранят правилно, тъй като храносмилателната им система не е много силна. Ако предпочетат да се хранят с вегетарианска храна ще избегнат много проблеми.