Две много важни неприятности които трябва да избегнем при преместване в нов дом

Домашното преместване е равно на два пожара? Това не е, така ако вие по-рано не сте се подготви за това. Всъщност причините за огромните емоционални и физически проблеми се явяват някои основни неприятности. И при правилен подход вие можете лесно да ги избегнете …

(Първите две ситуации възникват при тези хора, които са решили да се заемат преместването самостоятелно без да използват хамалски услуги за опаковате, преместване и транспортиране на мебели.)

Неприятност първа

Камионът е вече на вратата, а вие сте в паника и търчите из къщи, да съберете бързо останалите вещи (а те, трябва да признаем, че не са малко). Естествено, вие нервничите – защото на камиона престоя се плаща. Освен това, вие в последния момент разбирате, че в шкафа или дивана не минава през вратният процеп.

Последствия

Преди всичко, ви идва да нахвърлите всичко на бързо и без да събирате вещите в чували или кашони. В резултат на това вашите вещи няма да бъдат добре защитени и могат да пострадат по пътя. Що се касае, до тесният отвор нищо друго не можете да направите, освен да разглобите нужната мебел.

За това решение на проблема има

Започнете да опаковате всички предмети по отрано, добре е седмица преди това. Разберете габаритите на мебелите, поместете по-голямата част от своето имущество в кутии. Тогава в последния ден на вас ще ви е нужно да сложите минимум вещи (легло, предмети за лична хигиена и др.).

Неприятност втора

Вие сте пренесли в новия си дом повечето вещи и започвате да разопаковате. И изведнъж се оказва, че вашият любим сервиз се е счупил, а във всички отворени от вас кашони е пълен безпорядък и предметите от първа необходимост не можете да откриете.

Последствия

Отново нерви и стрес. Старото ненужно имущество подлежи за боклука, посудата е за подмяна, а в издирване на зъбната четка не сте успели, дори да сте обърнали всички кашони.

Причина

Несъобразителност

Решение на проблема

Подгответе всичко предварително, защото транспорта до новия ви дом ще ви струва не само сили, но и пари. Чупливите вещи е нужно да опаковате много внимателно. Тогава след транспортирането им на тях няма да има и цепнатинка. Що се касае до кашоните, то е добре всеки от тях да е надписан със съдържанието в него. На кашона с кухненската посуда напишете – ЧУПЛИВО!, за да могат хамалите да внимават.