Два акта за митническо нарушение са съставени по случая със задържаните акцизни стоки в района на Дунав мост

Два акта за митническо нарушение са съставени по случая със задържаните цигари и алкохол в района на Дунав мост. Митническите актове са срещу водача на автобуса – К.Т., 44-годишен гръцки гражданин, и друг гръцки гражданин Л.Т., 53-годишен, който посочил, че от водката е негова.
Както още вчера съобщиха от Агенция „Митници“ при проверка на руски автобус, пътуващ по редовна линия от Русия за Гърция митничарите задържаха 40 107 кутии цигари и 318 бутилки водка. Голямата част от цигарите са от марката „Карелия“, като кутиите са с надпис „Duty free“. 280 кутии от цигарите са „Прима лукс“ с украински бандерол.
Задържаните 318 бутилки водка са с украински или без бандерол. 150 от бутилките са с марката „Столичная“ от по 0,5 л., без бандерол, а другите 250 от по 0,7 л. от украинската марка „Хлебний дар“ и съответно са с украински бандерол.
Цигарите са открити от митническите служители във фабричните кухини на автобуса.
Водката е намерена в багажното отделение на автобуса. Тя е била опакована в кашони, фабрични стекове и пътнически чанти.
Стойността на контрабандните стоки е в размер на около 165 000 лева, а предотвратената щета за бюджета е в размер на 142 598 лв.
Водачът на автобуса е задържан, има образувано досъдебно производство. Очаква се всеки момент пътниците да продължат по маршрута си с друг автобус.