Двама откраднаха метална каса с 34 хил. лева и златни накити в Свиленград

Двама мъже от Свиленград са заловени за кражба на метална каса с пари и ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът в районното управление е бил подаден от 46-годишния собственик вчера, около 13.00 часа в петък. Той разказал, че от дома му е била открадната метална каса, съдържаща 21 000 лв., 2 900 долара, 4 500 евро, златни накити – пръстени, гривни, обеци и синджир с медальон.
След получения сигнал веднага била сформирана оперативна група, която установила извършителите – криминално проявените М.С./37г./ и П.П./27г./, и двамата от Свиленград.
Часове по-късно, около 16.00 часа в с. Левка, където живеят родителите на М.С., двамата мъже били заловени. В близост до къщата била открита и срязаната с ъглошлайф каса. При последвалите процесуално-следствени действия били открити парите, златните накити и 34 грама марихуана. В хода на проверката полицаите установили лек автомобил ”КИА”, собственост на 37-годишния мъж, с който била превозена касата до селото. Автомобилът бил пребоядисан с лесно отмиваща се боя от бял в зелен цвят – да не бъде разпозната при наличие на свидетели.
При претърсването на дома на 27-годишния мъж била намерена електронна везна. При наркотеста повърхността й реагирала на амфетамин. От дома на П.П. полицаите иззели два мобилни телефона и ключ с неизвестно предназначение. В джоба на якето му били открити и два подправени ключове- с единият от тях била отключена входната врата на жилището на 46-годишния мъж в Свиленград, откъдето откраднали металната огнеупорна каса.
37-годишният М.С. е регистриран за наркотици и осъждан, а 24 годишният– за кражби и наркотици.
Наложена им е полицейска мярка за 24 часа, работата по документиране на престъпната им дейност продължава./КРОСС/