Двама мъже са задържани в следствения арест в Сливница

belezniciСамо за нощ те са извършили два грабежа на територията на с. Гурмазово. Помагали им бащата на единия и 20-годишен младеж, които са в полицейския арест за 24 часа

В разкриването на престъпленията работил активно екип от служители на РУ-Сливница и от криминалния сектор на ОД МВР-София. В работата се включили и психолози от Института по психология на МВР. Разследването на престъпленията започнало на 13 ноември, след получени два сигнала за извършени грабежи – възрастен мъж бил жестоко пребит и ограбен в дома си в с. Гурмазово, по-късно пазач на строителен обект е намерен в безпомощно състояние, оттам изчезнали скъпи съоръжения.
При разследването на първото престъпление криминалистите изяснили, че двама маскирани нахлули в дома на самотноживеещия човек, след като изкъртили входната врата, били го жестоко, отмъкнали му наличните 305 лева и изчезнали. С множество рани по лицето, гръдния кош и краката той бил откаран в «Пирогов», а след извършения на място оглед и последвалите бързи оперативни действия, разследващите стигнали до единия от извършителите  –  Б.Г. /25 г./, жител на селото. Регистрираният за кражби и грабежи бил задържан в дома му в Гурмазово и признал, че идеята за престъплението била негова. Същата вечер той пийнал повечко и предложил на своя авер А.Г. /26 г./ план  да ограбят пенсията на възрастния човек.
В разследването на втория грабеж се включили и психолозите на МВР. По първоначални данни двама младежи, също маскирани, се качили на автомобил, шофиран от трети, който ги закарал на строителен обект край селото. Там нападнали пазача, привели го в безпомощно състояние и откраднали агрегат за електрозахранване, два флекса и две бормашини. Преди два дни криминалистите задържали шофьора – И.А. /20 г./, на който прокуратурата наложила мярка за 72-часово задържане, и по безспорен начин доказали, че престъплението отново е дело на двамата жители на с. Гурмазово. Вчера откраднатите вещи били открити в апартамент в столичния ж.к. “Люлин” и къща в Банкя, собственост на бащата на Б.Г. /52 г./ Той е задържан за 24 часа, по случая е образувано дознание.