Да прикрием слабостите си

Къса талия, нисък ръст

Ако искате да изглеждате добре заложете на високите токове и полите със сравнително ниска талия, както и на дългите обеци и колиета почти до кръста. Освен това ще скриете проблемната си талия с блузи и колани в тъмен цвят.
Избягвайте наборите в талията и колана в цвят различен от блузата

Къси и пълни крака

За да прикриете късите си крака заложете на правите поли и обувките на тънък висок ток. Чорапогащите да са тъмни с издължаващ ефект в тон с обувките. Хоризонталните райета на височината на бедрата подчертават късите крак, както и ботите до глезена. Мрежестите и ярко десенирани чорапогащници привличат вниманието точно към краката.

Пищно дупе, стройни крака, пълни бедра

Потърсете си чорапогащи с удължаващ краката ефект и трапецовидни поли с дължина малко над коленете. При дрехите използвайте вертикални десени и тънки райета. Лоша шега ще ви изиграят дрехите от кожа и страничните джобове, както и правите поли и плисета.

Момчешки фигура, много кльощави крака

При вас контрастиращите по цвят и ярки поли и чорапогащи ще направят чудеса, подчертайте талията си и се качете на боти с дебела платформа, носени с гети. Полите с големи плохи и набори, както и плисетата ви подхождат. Избягвайте черните поли и чорапогащи – те ще подчертаят кльощавите крака.

Слаба фигура, криви крака

Откажете се от ниската талия и хоризонталните райета. Използвайте рецептата на Пиер Карден за пола „2 в 1”. Къса пола от плътен плат – деним или лен плюс пришита дълга пола от полупрозрачна тъкан, прикриваща недостатъците ви. /Chudesa.net