Ремонт и подреждане на апартамент

Да прикрием недостатъка в апартамента

За съжаление, не винаги оформлението и обзавеждането на апартамента е в съответствие с нашите желания. Но някои от тях, дори и много забележими недостатъци на интериора и конструкцията, могат лесно да бъдат скрити с помощта на техниките в  дизайна.

Ако  вашата спалня е с голи стени и изглежда скучно, особено трудно е да се направи  декорация на стената над главата ви – нали не бива нещо да има закачено над нас, докато лежим (може да падне внезапно върху нас). Можете да  коригирате това с помощта на лампи или аплици, не е непременно да са нови. Например  използвайте нов плат за абажур.

Обикновената  и безлична стая може да бъде украсени и допълнена с помощта на светлинни източници, като стенни аплици. Също така ще бъде много свежо, ако поставите светъл обект, като например стол, рафт или пък табуретка.
Друг вариант е да сложите стикери за стена – има много красиви видове, които изглеждат стилно.

Човек не винаги може да смени тапетите в стаите си – те бързо се захабяват, избеляват, появяват се петна, накъсват се или децата ги надраскват. В такъв случай, недостатъкът на стената се поправя с парчета ярки тапети в смели нюанси и модели. Основното нещо, което трябва да спазите е, че трябва основния тон да съответства на другите стени.

Друг вариант е да боядисате с латексова боя върху тапета. Цветовете можете вие да си избирате и направите сами с подходящите оцветители.

Тръбата под мивката в кухнята можете да скриете, като си поставите шкаф с вратички. Това може да стане, ако имате кухненски кът или обзавеждане от дърво. Но ако кухнята ви е в модерни шкафове с метални покрития, такъв шкаф би изглеждал малко не на място. В такъв случай бихте могли да покриете шкафа с метално фолио или да боядисате в авто емайл лак.

Да прикриете следите на очуканата ви врата е съвсем просто  – отново можете да облепите с фолио или пък ако е кухненската ви врата – да ползвате самозалепващи декоративни плочи. Има ги в разнообразни цветове.

Мебелите с колелца често се чупят – така все някое краче „окуцява“ и те се накланят. Отново можете да поправите сами тази част. Има разнообразие от колелца, които се продават – за холни масички, за фотьойли, за телевизионни шкафове или въртящи се офис столове. Но ако често ви се случва да се счупи някое колелце, можете да ги замените с крачета. Вярно е, че няма да са така функционални без колелцата, но пък ще са много повече стабилни и здрави, освен това подовото покритие няма да е надрано или скъсано.

По същия начин процедирайте и с други мебели, на които едната част не е в изправност. Пробвайте да замените повредената част или да я поправите с нова, преди да изхвърлите мебела  на сметището за депониране на повредени мебели.