Да отглеждаме здрави деца

bebetaНай-добрият начин да си осигурим дълъг живот и естествена смърт, е, ако сме отгледани здравословно. За съжаление японските деца днес са в лошо здравословно състояние, което не им предсказва добро бъдеще. Когато гледам бледите им лица и болнав вид, в мен се надига тревога. В миналото така са изглеждали само градските деца, но напоследък това се наблюдава и при тези, отгледани на село. Вярвам, че основните причини за това са неправилната употреба на лекарства и лошото хранене.

Лекарствата трябва да бъдат намалени. Трябва да сме загрижени за прекомерната употреба на лекарства и различни видове инжекции. Повечето родители се плашат и при най-лекото подсмърчане и смятат, че е необходимо да се даде някакво хапче, за да остане детето здраво. Родителите трябва да осъзнаят, че децата са родени на този свят, надарени със способността за здравословно израстване. Прекалените грижи и лекарствата само отслабват защитните им сили. Децата трябва да бъдат оставени да живеят колкото е възможно по-естествено.

Здрава и силна майка е способна да даде живот на здраво дете. Следователно смятам, че е най-добре да остане активна и да работи до последния месец преди термина. Кърменето е част от природния план, за това децата трябва да бъдат кърмени, а да се хранят с краве мляко само, когато е абсолютно наложително. Съществуват три важни причини защо новородените трябва да се хранят с майчино мляко. Те са: 1) природата е заложила в кърмата необходимите за бебето хранителни съставки; 2) бебетата нямат зъби и не могат да дъвчат; 3) храносмилателните им органи са твърде слаби, за да приемат сложни храни. Изключваме факта, че не могат да си набавят хранителните елементи от никъде другаде. Постепенно след като им поникнат зъби и храносмилателните им органи укрепнат, майчиното мляко трябва да бъде заменено с подходящи храни.