Да бъде освободен директорът на „Автомобилна администрация”

taksi, такси, В срок до сряда или четвъртък следващата седмица министърът на транспорта да освободи от длъжност Любомир Христов, директор на „Автомобилна администрация”, поискаха от Национална федерация на таксиметровите водачи в България, предаде репортер на Агенция „Фокус”. От федерацията заплашиха с протестни действия, ако това не се случи. Първоначално се очаква около 400 души да се включат в протеста пред Министерството на транспорта. Те ще бъдат без автомобили.
Обвинението към Христов е, че допуска на пазара лица и субекти, нямащи право да извършват таксиметров превоз на пътници. Допускайки регистрация на фиктивни лица, Христов унищожава конкуренцията, заяви Яне Янков, председател на Федерацията.
В столицата по нейни данни има 7 000 регистрирани таксиметрови автомобила и около 2 000 извършват дейността без регистрация.
Според Федерацията има таксиметрови фирми, които работят в картел. За тези фирми справка в Националния осигурителен институт показва, че има нула лица с действащи трудови договори към 1 октомври 2009 г.
От Национална федерация на таксиметровите водачи в България се обявиха за единна цена на услугата. Конкуренцията в този случай ще бъде според нейното качество.
От Федерацията посочиха, че в момента в нея членуват фирми, които возят пътници и на най-ниските и най-високите цени.
Веселина ЙОРДАНОВА

Информационна агенция „Фокус“