Група мъже са били задържани като заподозрени в кражба от пункт за изкупуване на метали в Садово

Група мъже са били задържани като заподозрени в кражба от пункт за изкупуване на метали в Садово. По първоначални данни за времето от 17 часа на 30.04. до 8.30 часа вчера С.М. /27 г./, М.А. /26 г./, А.К. /25 г./, С.А. /23 г./, Я.П. /21 г./ и Р.И. /19 г./, всичките от Садово, разбили металната врата на склада, находящ се в индустриалната зона на града. Обектът се охранявал от частна охранителна фирма, но алармената му система не се задействала. Необезпокоявани, мъжете взели от помещението около 200 кг обгорял меден проводник и 20 метра поцинкована ламарина. Шестимата са задържани в ареста на РУ Асеновград за 24 часа.
Полицаи от Трето РУ са заловили мъж  с наркотици в областния град. Около 12 часа на ул. “Средец” служителите спрели за проверка лек автомобил “Алфа Ромео” с водач П.К. /39 г./ от Пловдив. Преди да слезе от колата мъжът, който е известен на полицията, изхвърлил две найлонови пликчета с хероин – 0,0703 грама. При последвалата проверка в дома му на ул. “Анри Барбюс” П.К. успял да изхвърли през отворената врата на терасата пакетче с 0,5891 грама кокаин  и пакетче с 0,0072 грама хероин. От жилището му полицаите иззели и лаптоп “Тошиба” с неустановен произход.
Дете пострада при пътен инцидент, станал вчера в Първомай. Около 17 часа на кръстовището между ул. “В. Левски” и ул. “П. Хитов” лек автомобил “Тойота Ланд Круизер”, управляван от Т.Е. /29 г./ от село Дядовско, се движил с несъобразена скорост и блъснал  9-годишния С.И., който вървял по пътното платно. Момченцето е прието в болница с черепна травма и фрактура без разместване.