Гранични полицаи задържаха четирима нарушители

Чуждите граждани опитали да влязат нелегално в страната ни през Турция

Гранични полицаи от постоянен пост за техническо и визуално наблюдение на ГПУ- Свиленград забелязали снощи четирима да пресичат българо-турската граница. Веднага била сформирана оперативно-издирвателна група, която задържала четиримата нарушители /двама мъже от Турция и две жени от Китай/ на 200 м от линията на държавната граница и на 1200 м от с. Капитан Андреево. Китайските гражданки били влезли законно в Турция – имат печати в паспортите от истанбулското летище „Ататюрк”.
По думите на турските граждани за първи път се запознали с двете жени в Истанбул, където всички заплатили по 1500 евро на каналджия, обещал да ги преведе в България. Трафикантът обаче ги закарал близо до турския граничен пункт Капъкуле и ги изоставил. Мъжете признали, че тяхната цел била да продължат към Германия и Франция, където имали познати. По данни на гранична полиция за единия от тях това е втори опит за нелегално преминаване на границата – той е бил задържан от българските гранични полицаи през 2008 година.
Припомняме, че от началото на годината за втори път на българо-турската граница са задържани китайски граждани. В края на февруари на ГКПП-Капитан Андреево гара граничните полицаи заловиха с фалшиви корейски документи трима китайци – две жени и един мъж.
Работата по случая продължава.