Граничен полицай е задържан при съвместна операция на Дирекция “Вътрешна сигурност” и териториалното звено на ДАНС – Добрич

В полицейските действия са участвали служители на областните дирекции във Варна и Добрич, операцията е проведена под наблюдението на заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Добрич

При проведена съвместна операция между Дирекция “Вътрешна сигурност” – МВР и Териториалната дирекция за национална сигурност –  Добрич под ръководството на зам. окръжен прокурор при Добричка окръжна прокуратура, тази нощ  са предприети процесуално-следствени действия на територията на ГКПП-Дуранкулак при  РДГП- Русе, във Варна и в Добрич.
Задържан е началникът на смяна  на ГКПП-Дуранкулак граничен полицай К.К. /50г./ и племенникът му Т.Т. /30г./, неизвестен досега на органите на реда, и двамата живеят във Варна. Служителят е задържан след получаване то на малка пратка цигари без бандерол.
Във връзка със случая, преди време в двата областни града – Варна и Добрич, под ръководството на прокуратурата полицаи проверили автомобили и частни домове на хора, свързани с двамата задържани нощес, като тиззе.и значителни количества цигари без бандерол.
При проведената снощи акция, на един от проверяваните адреси екипът открил 200 хил. евро, намерени в жилището на добричлия, познат на втория задържан Т.Т. Предстои изясняване на произхода на иззетите пари.
Към операцията съвместните екипи пристъпили след около 4-месечно наблюдение на престъпната дейност на задържаните.
На полицейският служител е наложено задържане от 24 часа.  Продължава работата за документиране на престъпната дейност на двамата задържани и на други съпричастни лица.
Процесуално-следствените действия продължават.