Град Омуртаг кражба на портфейл, неправоспособен водач с 1,47 промила

alkoholТърговище. Около 11.30 часа вчера, в хранителен магазин на кооперативния пазар в гр. Омуртаг  е извършена кражба на мъжки кожен портфейл, собственост на турски гражданин. В портфейла е имало 120 евро, 45 турски лири, 5 щатски долара, 40 лв., както и документ за самоличност. След проведените в РУ на МВР-Омуртаг оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 64-годишната И.Х. от с. Беломорци, община Омуртаг. Предметът на кражбата е върнат на собственика. По случая е образувано незабавно производство.
Вчера, около 23.10 ч., на околовръстен път край гр. Омуртаг 41-годишният неправоспособен водач С.А. от същия град управлявал лек автомобил “Форд Мондео” с великотърновска регистрация с концентрация на алкохол в кръвта 1,47 промила. Нарушителят е отказал кръвна проба за химическо изследване. С.А. е задържан в РУ на МВР-Омуртаг на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.
Тази нощ около 01.25 ч., по ул. “Дряновска” в гр. Попово неправоспособният водач Р.Р. /41 г./ от същия град управлявал собствения си лек автомобил “ВАЗ 2106” с концентрация на алкохол в кръвта 2,13 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.  Р.Р. е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1 , т. 1 от Закона за МВР.