Градина проектирана по законите на фън шуй

Съвременният подход при проектиране на градини и дворове предполага да се използват всички източници на информация, за да се постигне визия, която е не само модерна и атрактивна, но и достатъчно устойчива и носеща положителна енергия. Логично е хората, които се стараят да подредят дома си по законите на фън шуй, да положат подобни усилия и за дворното пространство.

В двора и в къщата искаме да се чувстваме максимално добре и да бъдем обградени от красота и хармония.

Градината е мястото, където можем да прекараме часове наред, без да мислим за проблеми и тревоги, чувствайки се близо до природата и попивайки от лъчите на слънцето. Подобен релакс действително трудно може да бъде получен дори и на екзотичен остров или в скъп спа хотел, просто защото където и да пътува човек, в крайна сметка най-добре се чувства у дома.

Ето защо е толкова важно това място да бъде подредено така, че да ни носи положителна енергия, отмора и щастие. Първото и най-важно условие при проектиране на градината по законите на фън шуй е цялото пространство да бъде добре почистено. Важно е да се подчертае дебело, че всякакви отпадъци, изхвърлени ненужни вещи, боклуци и натрупани храсти, клони и сухи дървета задържат потока на енергията и предизвикват застой, който пречи на вашето развитие.

Избавете се от ненужните вещи, които държите в двора като наемете фирма за почистване на дворно място.   Това трябва да ви е приоритетна задача, ако искате да имате добре проектирана и носеща хармония градина.

Имайте предвид че сред растенията, които се отглеждат там нямат място цветя с бодли, а така също растения с остри клонки и листи, подобни на меч. Този сорт растения напомнят с вида си на оръжия и предизвикват по-скоро отрицателни асоциации, ето защо се считат за неподходящи за градината. Същото се отнася за остри ръбове при алеите и вазите, които имате в двора. Добре е да се заложи на меки, заоблени форми и колкото се може по-малко ръбове. По този начин намалявате отрицателната и негативна енергия.

Добре е да се има предвид, че острите растения носят енергията на ин, а овалните на ян. Хармонията между ин и ян е важна, за да имате и вие баланс в живота и взаимоотношенията си в семейството. След като сте се погрижили за това да наемете човек, който да се заеме с рязане на дървета и храсти, можете да обърнете внимание на цветята във вашата градина.