Грабеж с нанесен тежък побой разкриха криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР.

София. Грабеж с нанесен тежък побой разкриха криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. На 31 януари касиерка на фирма на бул. “Ломско шосе” намерила счупено стъкло на входната врата на офиса и пазача на обекта в безпомощно състояние. По данни на потърпевшия, вечерта около 20.30 часа той бил нападнат от двама непознати. Те му нанесли побой бият с бухалка, отнели му 1200 лева  и се опитали да разбият металната каса в помещението. Пострадалият е настанен в Института “Пирогов” с комоцио. По данни на касиерката, липси от касата не са установени. В хода на оперативно-издирвателната работа се включили и криминалисти от Трето и Девето РУМВР. Установено е, че извършителите на грабежа са 32-годишният Н.М. и 21-годишният П.М., и двамата от Перник, известни на полицията и за други извършени от тях грабежи на територията на столицата. Двамата са задържани в следствения арест на “М.Векилски”.
Криминалисти от Второ РУМВР разкриха грабеж, извършен на 12 ноември до жилищна сграда на ул. “Опълченска”. Шестнадесет годишно момче е пресрещнато от непознат, който го заплашил с нож и му отнел мобилния телефон и 150 лева. В оперативно-издирвателната работа се включили и служители от сектор “Грабежи” при СДВР. Грабителят – 18-годишният В.Н., известен на полицията и за други извършени от него грабежи, е установен и задържан. Наложена му е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
При специализирана полицейска операция, служители от Пето РУМВР спрели за проверка 20-годишният М.Г. от с.Бутан, Врачанско. По време на проверката младежът успял да изхвърли на земята две ръкавици, в които полицаите намерили 10 пликчета с марихуана и 2 с амфетамин. Материалите по случая са докладвани в СГП. Наложена му е мярка за неотклонение за срок от 72 часа.

Столични криминалисти разследват обстоятелствата около инцидент, станал снощи на ул. “Вискур планина” – л.а. “Ферари” осъмнал със забити две кирки в тавана и в задното стъкло. Сигнал за пораженията подал ползвателят на колата, която той бил купил на лизинг. По случая е заведена преписка.