Голямо количество цигари с изтекъл бандерол са задържани в Садово, Пловдивско

Акцизната стока е открита в хода на полицейска операция “Цигарите”. Задържани са трима участници в престъпната група. Благодарение на реализираната акция са предотвратени огромни щети на държавния бюджет

4 300 мастербокса цигари с изтекъл срок на бандерола са задържани при реализираната днес спецоперация “Цигарите”, проведена от на служители на ОДМВР-Пловдив. Огромното количество акцизна стока е засечено в Садово. При проверката станало ясно, че  срокът на бандеролите, с които цигарите били облепени, е изтекъл още на 31 март 2010 година. Търговците били длъжни в тридневен срок да поставят нови бандероли. Вместо това, те организирали разпространението на нередовната стока  и с малки микробуси зареждали търговската мрежа в района. По случая са задържани трима души.
Лидерът на престъпната схема е криминално проявен, с регистрация за фалшиви бандероли. В дома му са намерени сто бутилки водка, също с фалшиви бандероли. С днешната операция служителите на ОДМВР-Пловдив предотвратиха огромни щети на държавния бюджет.